Over Stal Dolfing

Stal Dolfing is in eigendom van Jan en Jose Dolfing. Jan is geboren in Balloo, op de plek waar het bedrijf is gevestigd. Jan kocht voor zijn hobby twee fjorden, Lia en Lenie. Jose had een fjord, genaamd Laska. Het aantal fjorden is steeds meer gegroeid en de hobby werd steeds meer uitgebreid. Nu zijn Jan en Jose niet meer weg te denken bij de fjorden.

De Fokkerij

Het streven is om mooie, ras-typische maar vooral vriendelijke fjorden te fokken. Fjorden die groot zijn, goed in verhouding en over goede gangen beschikken.

Om dit doel te behalen heeft er door de jaren heen een selectie plaatsgevonden in de keuze voor zowel fokmerries als dekhengsten. Zo heeft Elite hengst Manus jaren op stal Dolfing ter dekking gestaan, maar ook Cikaro heeft zijn naam als dekhengst dankzij Jan & Jose verkregen. Wat de moederlijn betreft is er altijd een constante factor geweest in de vorm van Elite merrie Hanneke. Hanneke staat aan de basis van de stam en elke merrie binnen de fokkerij van stal Dolfing is verwant aan Hanneke. De combinatie van Hanneke en Manus heeft een reeks goede fjorden gebracht, waaronder bijvoorbeeld Dekhengst Dingo. Nu de merries van Manus oud genoeg zijn wordt het tijd voor een nieuwe uitdaging en die gaan we aan met de Gra hengst Lyckangs Tempo.

Pensionstalling & Opfok

Stal Dolfing is gevestigd in het dorpje Balloo, nabij Assen en Rolde. Het ligt aan een rustige weg in een mooie omgeving met aan het einde van de weg het Balloƫrveld. Een ideale plek om je paard te stallen of je jonge dier op te laten groeien. Stal Dolfing bied dan ook stalling, weidegang en opfok.