Pensionklanten


Caroliene & Adanco

Hallo,

Mijn naam is Caroliene Klok en ben ongeveer 3 jaar pensionklant bij Jan en Jose.
Ik kwam er met een Spaans paard en vond Fjorden eigenlijk helemaal niet leuk!
Mijn Spanjaard was nogal onberekenbaar en wonder boven wonder had ik een half jaar later een.. Fjord!
Ik was niet echt positief over het ras, maar ik ben voor 100% omgedraaid.
Ook binnen het Fjordenras zijn rijtypische en grote mooie paarden te vinden die een lust voor het oog zijn.
Het leukste op stal is dat je met bijna iedereen dezelfde hobby/ hetzelfde ras deelt en dus ook samen naar keuringen etc kunt. We hebben een leuk groepje waar veel gelachen wordt en niemand commentaar op elkaar heeft.
Op de paarden wordt goed gepast en alles kan eigenlijk wel in overleg.
Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit geen Fjord meer heb of weg zou gaan bij Stal Dolfing!

Groetjes Caroliene


Danique & Blossem

Hallo Allemaal

Ook ik kwam bij Jan en José vanwege een verzorg pony geen fjord maar een Shetlander. Naar een tijdje daar toch echt heel wat fjorden hebben zien staan begon het bij mij toch ook wel te kriebelen om een fjord te kopen of terwijl het welbekende Fjordenvirus! En die droom ging door, ik kreeg van mijn ouders een fjordenhengst veulen met de naam Columbus. Helaas was Columbus een kleine ondeugd en hield die vooral van hard wegrennen, zonder baasje. Ik had als meisje van 11 niet zo veel te vertellen. Gelukkig hebben Jan en Jose vaak geholpen met het opvoeden en was het dan ook een heel leuk paardje. Naar 2 jaar heb ik besloten hem te verkopen. Ik wou graag wedstrijden rijden en het belangrijkste ik wou gaan fokken. Gelukkig wilden Jan en José Columbus van mij over kopen en dan kon ik gaan kijken of ik bij hun een paard wou kopen of ergens anders. Naar een tijdje kwam Jan met een idee. Ik kon Blossem wel kopen een net 3 jarige merrie die net een zadeltje kende, met temperament en een mooie maat voor mij.  Perfect dus. Na een tijdje was het rond Blossem was van mij.

Een jaar later kwam Rudsmo rassar in het beeld een fjordenhengst uit Noorwegen die een jaar bij Jan en Jose zou gaan staan. Zo kwam de fokdroom toch wel heel snel dichterbij. Jan ging dus weer met mijn ouders praten en ja je raad het al mijn ouders gingen weer om! Blossem werd dus in Juli drachtig verklaard. Wij verwachten dus 27 april 2010 een fjordveulen! Ondertussen was ik ook begonnen met wedstrijden rijden en wij zijn in 2009 geëindigd met 3 winstpunten in de B dressuur pony’s. En jawel een A certificaat voor de zadelproef!!  Blossem heeft dus een super trotse baas!

Gelukkig vinden mijn ouders Blossem ook een erg lief paardje en gaan ze regelmatig mee mijn moeder is meer van het poetsen en naar de wei brengen. En mijn vader gaat altijd mee op wedstrijd waarbij hij Blossem dan altijd vast moet houden want dan voelt die zich toch wel erg stoer. Ook Jan Jose en Pernille hebben mij erg geholpen met het opvoeden van Blossem want het was toch niet altijd even makkelijk zo’n jong paard.Ik help dan ook regelmatig bij hun en ook van Jan leren trekker rijden! Ook zit ik regelmatig binnen voor een kopje thee en ik hoop dat er nog heel wat jaren zullen bij komen!