Pensionklanten

_________________________________________________________________________________

Caroliene & Adanco

Hallo,

Mijn naam is Caroliene Klok en ben ongeveer 3 jaar pensionklant bij Jan en Jose.
Ik kwam er met een Spaans paard en vond Fjorden eigenlijk helemaal niet leuk!
Mijn Spanjaard was nogal onberekenbaar en wonder boven wonder had ik een half jaar later een.. Fjord!
Ik was niet echt positief over het ras, maar ik ben voor 100% omgedraaid.
Ook binnen het Fjordenras zijn rijtypische en grote mooie paarden te vinden die een lust voor het oog zijn.
Het leukste op stal is dat je met bijna iedereen dezelfde hobby/ hetzelfde ras deelt en dus ook samen naar keuringen etc kunt. We hebben een leuk groepje waar veel gelachen wordt en niemand commentaar op elkaar heeft.
Op de paarden wordt goed gepast en alles kan eigenlijk wel in overleg.
Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit geen Fjord meer heb of weg zou gaan bij Stal Dolfing!

Groetjes Caroliene

_________________________________________________________________________________

Danique & Blossem

Hallo Allemaal

Ook ik kwam bij Jan en José vanwege een verzorg pony geen fjord maar een Shetlander. Naar een tijdje daar toch echt heel wat fjorden hebben zien staan begon het bij mij toch ook wel te kriebelen om een fjord te kopen of terwijl het welbekende Fjordenvirus! En die droom ging door, ik kreeg van mijn ouders een fjordenhengst veulen met de naam Columbus. Helaas was Columbus een kleine ondeugd en hield die vooral van hard wegrennen, zonder baasje. Ik had als meisje van 11 niet zo veel te vertellen. Gelukkig hebben Jan en Jose vaak geholpen met het opvoeden en was het dan ook een heel leuk paardje. Naar 2 jaar heb ik besloten hem te verkopen. Ik wou graag wedstrijden rijden en het belangrijkste ik wou gaan fokken. Gelukkig wilden Jan en José Columbus van mij over kopen en dan kon ik gaan kijken of ik bij hun een paard wou kopen of ergens anders. Naar een tijdje kwam Jan met een idee. Ik kon Blossem wel kopen een net 3 jarige merrie die net een zadeltje kende, met temperament en een mooie maat voor mij.  Perfect dus. Na een tijdje was het rond Blossem was van mij.

Een jaar later kwam Rudsmo rassar in het beeld een fjordenhengst uit Noorwegen die een jaar bij Jan en Jose zou gaan staan. Zo kwam de fokdroom toch wel heel snel dichterbij. Jan ging dus weer met mijn ouders praten en ja je raad het al mijn ouders gingen weer om! Blossem werd dus in Juli drachtig verklaard. Wij verwachten dus 27 april 2010 een fjordveulen! Ondertussen was ik ook begonnen met wedstrijden rijden en wij zijn in 2009 geëindigd met 3 winstpunten in de B dressuur pony’s. En jawel een A certificaat voor de zadelproef!!  Blossem heeft dus een super trotse baas!

Gelukkig vinden mijn ouders Blossem ook een erg lief paardje en gaan ze regelmatig mee mijn moeder is meer van het poetsen en naar de wei brengen. En mijn vader gaat altijd mee op wedstrijd waarbij hij Blossem dan altijd vast moet houden want dan voelt die zich toch wel erg stoer. Ook Jan Jose en Pernille hebben mij erg geholpen met het opvoeden van Blossem want het was toch niet altijd even makkelijk zo’n jong paard.Ik help dan ook regelmatig bij hun en ook van Jan leren trekker rijden! Ook zit ik regelmatig binnen voor een kopje thee en ik hoop dat er nog heel wat jaren zullen bij komen!

_________________________________________________________________________________

Joyce & Zenith

Ongeveer 10 jaar geleden kwam ik bij Jan en José een fjord verzorgen, namelijk Nandy. Toen ik voor de eerste keer in Balloo kwam om te kijken of het iets voor mij zou zijn, waren Jan en José Nandy en Lia aan het klaarmaken voor de keuring in Rolde die de volgende dag plaats zou vinden. Ik vond het erg leuk om te zien hoe Jan zijn paarden aan het knippen was, dit was namelijk de eerste keer dat ik dit zag. Ook werden de baardjes van de paarden weggebrand, dat was wel even schrikken haha. De volgende dag ben ik natuurlijk naar Rolde gegaan om te kijken hoe de paarden het op de keuring zouden doen. Er werd een heel goed resultaat behaald!! In de week erna ben ik Nandy gaan verzorgen en ben ik ook lessen met haar gaan nemen bij de ponyclub in Rolde. Na ongeveer 4 jaar op paarden van Jan en José te hebben gereden was het dan eindelijk zover!! Ik kreeg zelf een paardje van mijn ouders!! Het werd dan wel een veulentje, maar dat vond ik natuurlijk geen probleem. Na overleg met Jan en José is dit uiteindelijk Zenith geworden, het eerste veulentje van Udith. Nadat Zenith bij zijn moeder weg kon, ben ik al veel met hem gaan wandelen en tutten. Zo ben ik altijd wel veel met hem bezig geweest en toen hij 3 was ben ik begonnen met het zadelmak maken van Zenith. Dit was zo gepiept, want Zenith vond het allemaal wel prima en heeft dan ook geen stap verkeerd gedaan. Uiteraard heeft José mij hier in het begin wel mee geholpen, want het was voor mij de eerste keer dat ik zoiets zelf ging doen. Dit is allemaal goed gegaan, mede door de hulp van José en Zenith die natuurlijk heel braaf was. Zenith is nog steeds een super brave fjord en ben dan ook erg blij met hem. Zenith is inmiddels alweer 6 en we zijn in 2009 ook begonnen met het rijden van KNHS wedstrijden wat overigens erg leuk gaat. Zenith heeft ook de gave om andere paarden dingen aan te leren, zoals het trekken aan de halsters van je vriendjes in de wei. Dit vind hij een erg leuke bezigheid en het begint op te vallen dat de andere paarden dit ook steeds leuker gaan vinden.

We hebben op dit moment op stal een hele leuke een gezellige groep mensen die allemaal op hun eigen manier met hun paard bezig zijn. Ik vind het dan ook altijd erg leuk om hier te zijn!!! Iedereen is altijd welkom en er worden ook vaak leuke dingen met elkaar gedaan. Ik ben dan ook van plan om hier nog heel lang te blijven met Zenith, want die heeft het hier ook uitstekend naar zijn zin!!

__________________________________________________________________________________